Már volt szó, az egészséges ételekről és az árukról. De mi lehet jobb egy általunk készített ételnél, amiről tudjuk, hogy mi került bele és még a frissessége is garantált!
Még emlékszem, hogy nagymamámék mennyit csigatésztát készítettek “megrendelésre” egy-egy esküvőre. Nem véletlenül, hiszen a házi készítésű tészta a legfinomabb. Miért ne örvendeztethetnénk meg a családot mi is a saját készítésű tésztával.
Alaprecept: egy 4 fős családnak egy étkezésre elegendő adaghoz 2 tojást, egy csipet sóval és annyi liszttel amennyit felvesz jól összegyúrjuk. Egyik titka a tésztakészítésnek, hogy sokáig kell gyúrni, egészen addig, ameddig sima tésztát nem kapunk. – Ezt érdemes ketté választani és az egyik darabot törlőkendővel letakarva félretenni. – Ezután hajszál vékonyra kell nyújtani a tésztát.
Jöhet a vágás: ki milyen tésztát szeretne, olyanra vágja.
Megfőzhetjük akár azonnal a tésztát, vagy kiszáríthatjuk.
Amire érdemes figyelni:
– Csigatészta készítése időigényes és könnyen kiszárad a tészta, így nehezen formálható lesz.
– Főzés során a tészta megdagad
– Szárítás után légáteresztő anyagban tároljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: