Tegnap írtam a tésztakészítésről. Ma is a tészta a téma, méghozzá a nokedli, ami egyszerűen pillanatok alatt elkészíthet bárki! És nem mellesleg van egy különleges nokedlis receptem is számotokra!
Egy egyszerű ételt hogyan lehet különlegessé tenni egyszerű alapanyagok hozzáadásával?
Egy olyan étel ami laktató, mégis fillérekből növelhető az adagok száma, ha esetleg vendég érkezik?
Megosztom veletek egyik ilyen kedvenc receptemet. Neve hallatán ne ijedjen meg senki, mondván: az én családom ezt úgyse eszi meg! Mert ezt imádni fogják!
Kapros nokedli baconnel (kb 4 főre)
Hozzávalók:
bacon, kapor, tojás, liszt, tejföl, zsír, víz, só, pirospaprika
Fogjunk kb 12 dkg kockázott bacont – lehet kapni előre felkockázottat, minél apróbbra van vágva annál jobb – és kevés zsíron pirítsuk meg. Amikor kész és hűlt egy kicsit, akkor szórjuk meg 1 tk pirospaprikával.
Egy tálba üssünk fel a tojásokat, ahány főre főzünk annyi darabot.Majd mehet bele a csipetnyi só, és egy nagy csokor nagyon apróra vágott (kb 3mm) kapor. Tegyünk hozzá lisztet és vizet. Egy nem kemény, hanem nyúlós, ragacsos tésztát kell kapnunk. Ha keveselljük az adagot, akkor liszttel és vízzel növelhetjük a mennyiséget. Majd forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk és megfőzzük. Leszűrjük.
A kapros nokedlit ráöntjük a pirított baconre, összekeverjük és ráborítunk kb egy nagy doboz tejfölt. Ezzel is összekeverjük és már kész is! Arra figyeljünk, hogy jó szaftos legyen.
Másnap melegítve még finomabb, mert akkor adja ki igazán a kapor az ízét!
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: