Ma a piacon voltam vásárolni. Éppen a burgonyát vásároltam, amikor szóba elegyedtem az eladóval, aki egy középkorú férfi volt, és később kiderült Róla, hogy agglegény.
A pékáruk ára, íze és minősége volt a megvitatott téma. A kofa nagyon otthon volt ebben a témában. A piacnál két pékség működik. Az egyik árai igen magasak (bár én tudom, hogy itt a minőség is igen magas), így ezzel az üzlettel nem is foglalkozott. A másik pedig a Wella pékség volt.
Mit is érdemes venni itt? És mikor? És mennyiért? Fel se kellett tennem a kérdéseimet, mert az eladó kérdezés nélkül folyamatosan sorolta: a mákos és túrós pitét csak másnap szabad venni, amikor le van értékelve féláron, mert akkor is nagyon finom. Ez igaz a rétesekre is. De az előre csomagolt túrós batyut is, csak akciósan érdemes megvásárolni, mert finom, laktató és olcsó (minden termék 75-100 Ft között van akciósan).
Melyik a jó kakaós csiga? – ezt is megtudtam 🙂
Teljesen mindegy, hogy mikor és hol vesszük. Az a kakaós csiga, amelyiknek a tölteléke világosbarna, az másnap is finom. A sötétbarna színű kakaóval töltött csiga viszont már frissen is ehetetlen. (szerintem, ha ez igaz lenne, akkor senki se venné és nem is gyártanák)
Neked mi a véleményed erről? Van benne igazság vagy csak ízlés kérdése?
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: