Egy nagyon régi még nagyanyáink, dédnagyanyáink idejéből megmaradt étel receptjét szeretném bemutatni Nektek! A Fleknit 🙂 Nem tudom miért ez a neve, ne kérdezzétek, egyszerűen csak így maradt fenn 🙂
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg burgonya
kb 20-25 dkg liszt (amennyit felvesz)
2 tojás
só
A megmaradt főtt burgonyát is felhasználhatjuk, hogy ne a kukába kerüljön, ezzel is spórolva. De, ha előző nap olyan ételt készítünk, amihez szintén főtt burgonya kell, akkor nyugodtan meg lehet főzni előre az ehhez szükséges krumplit is. Ezzel is időt és pénzt spórolunk (nem kell újra bekapcsolni a tűzhelyt).
Töltelékhez:
1 nagyobb fej vöröshagyma
30 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
só,bors, pirospaprika
zsír
Elkészítés: Időigényesnek fog tűnni, de nem az.
1. A burgonyát sós vízben megfőzöm, leszűröm, összetöröm. Hagyom hűlni.
A törtburgonyához hozzáadom a tojásokat, a sót és annyi lisztet, hogy kemény tésztát kapjak.
Ezt kb. 20 percig pihentetem.
2. Egy serpenyőben a zsíron megpiritom az apróra vágott hagymát.
Hozzáteszem a darálthús és fűszerezem sóval, borssal. Amikor elkezd pirulni
akkor teszem rá a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Megpirítom.
3. A tésztát kinyújtom, négyzeteket vágok belőle, mindegyikre teszek a töltelékből.
A tésztákat visszahajtom és a széleit villával összenyomkodom, hogy szét ne nyíljanak.
Olajban aranybarnára sütöm őket.
Nagyon finom, érdemes kipróbálni. Mivel kézbe fogható, így könnyen odaadhatjuk a játékba merült gyermeknek is, mintha valami rágcsálni való lenne 🙂 Jóízűen fogja elfogyasztani 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: