Zsugori anyu

Házi chips fokhagymamártással

Háti chips fokhanymamártássalA  chips nagy népszerűségnek örvend az én családomban is.  De a boltban vásárol drága, ki tudja mi van benne termék helyett magam készítem a chipset és hozzá a mártást, hogy egy kis egészségeset is vigyek az olajban sütött burgonya mellé.

De a fokhagymaimádóknak (én az vagyok) is kiváló lehetőség, hogy a fokhagyma iránti vágyukat csillapítsák 🙂

 

Hozzávalók (2 főre):

1 óriási vagy 2 kisebb fej fokhagyma

1 kispohár natúr  joghurt vagy kefir

3 -4 közepes burgonya

Só, olaj

Elkészítés:

A fokhagymát tegyük előmelegített  forró sütőbe és süssük kb 30-40 percig. Nem kell megpucolni, csak betenni a sütőbe. Ha barnul vagy folyik a leve ne ijedjünk meg, nem rontottunk el semmit.

Fokhagyma

sült fokhagyma

 

Ha kész vegyük ki és várjunk pár percet, hogy hűljön, mert nagyon forró!  A joghurtot vagy kefirt tegyük egy tálkába és a sült fokhagyma belsejét nyomjuk bele. Ezt úgy a legkönnyebb, leggyorsabb, ha a sült fokhagymánkat egészben megfogva a gyökérrésznél végigvágjuk és egyszerre nyomjuk ki a közepét, ami puha, szinte folyékony (sajnos az én fokhagymám ette most nem volt alkalmas).  Keverjük össze és sóval ízesítjük.

fokhagymamártás készítése

A chipshez a burgonyákat meghámozzuk és gyalunk felszeleteljük. (amin az uborkát is szoktuk az uborkasalátához).

Burgonya

 

burgonya szeletelése chipshez

Forró olajbak kisütjük és lecsepegtetjük őket, majd enyhén megsózzuk.

sül a házi chips

 

A chipset a fokhagymamártással tálalom 🙂 Jó nassolást 🙂

Házi chips fokhanymamártással

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!