A chips nagy népszerűségnek örvend az én családomban is. De a boltban vásárol drága, ki tudja mi van benne termék helyett magam készítem a chipset és hozzá a mártást, hogy egy kis egészségeset is vigyek az olajban sütött burgonya mellé.
De a fokhagymaimádóknak (én az vagyok) is kiváló lehetőség, hogy a fokhagyma iránti vágyukat csillapítsák 🙂
Hozzávalók (2 főre):
1 óriási vagy 2 kisebb fej fokhagyma
1 kispohár natúr joghurt vagy kefir
3 -4 közepes burgonya
Só, olaj
Elkészítés:
A fokhagymát tegyük előmelegített forró sütőbe és süssük kb 30-40 percig. Nem kell megpucolni, csak betenni a sütőbe. Ha barnul vagy folyik a leve ne ijedjünk meg, nem rontottunk el semmit.
Ha kész vegyük ki és várjunk pár percet, hogy hűljön, mert nagyon forró! A joghurtot vagy kefirt tegyük egy tálkába és a sült fokhagyma belsejét nyomjuk bele. Ezt úgy a legkönnyebb, leggyorsabb, ha a sült fokhagymánkat egészben megfogva a gyökérrésznél végigvágjuk és egyszerre nyomjuk ki a közepét, ami puha, szinte folyékony (sajnos az én fokhagymám ette most nem volt alkalmas). Keverjük össze és sóval ízesítjük.
A chipshez a burgonyákat meghámozzuk és gyalunk felszeleteljük. (amin az uborkát is szoktuk az uborkasalátához).
Forró olajbak kisütjük és lecsepegtetjük őket, majd enyhén megsózzuk.
A chipset a fokhagymamártással tálalom 🙂 Jó nassolást 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: