Zsugori anyu

Cseresznyés pite elkészítésének 3 titka

Cseresznyés piteMost biztosan azt kérdezed mik azok titok. A titkok apró trükkök. Megtudhatod mit kell tenned, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le sütemény aljára, vagy tökéletesen átsüljön a sütemény és ropogós kérget kapjon. De azt is elárulom mit kell tenni, hogy biztosan sok gyümölcs legyen benne.

Lássunk hozzá ehhez a gyorsan elkészíthető cseresznyés pitéhez 🙂

Amire szükséged lesz:

Kb 1 kg cseresznye -> magozd ki

25 dkg liszt -> szitáljuk át

10 dkg vaj -> olvasztva

2 db tojás

20 dkg cukor

2 dl tej

1/2 cs sütőpor

1 db 24×37 cm-es tepsi

A sütőt kapcsold be és melegítsd elő a legmagasabb hőfokra.

A kimagozott cseresznyét lisztezd meg! Ez az első titok :-) Ettől nem fog lesüllyedni a tepsi aljára a gyümölcs 🙂

A tojást, cukrot, vajt keverd össze, majd jöhet a liszt, a sütőpor és végül a tej.

A tepsit vajazd és lisztezd ki.

Majd öntsd bele ezt a folyékony tésztát. Ne ijedj meg, ha csak annyi tésztát kaptál, ami éppen befedi a tepsi alját.  Erre szórd rá a lisztezett cseresznyét. Először nagyon soknak fog tűnni, de tedd rá mindet! Ez a második titok 🙂 Ha nem teszed a tésztára ezt a rengeteg gyümölcsöt, akkor sütés közben megemelkedett és a megnövekedett tésztába már elveszik a cseresznye. Nekem most nem volt itthon elég cseresznyém, látszik is az eredményen…

lisztes cseresznye

Tegyük a forró sütőbe a tepsit és vegyük le a hőfokot! Ez a harmadik titok 🙂 A cseresznyés pite attól lesz finom, ha a forró sütőbe teszed be, majd kisebb hőfokon sütöd tovább. Kb 20-25 perc alatt kész.

Felszeleteljük és ízlés szerint, akár porcukorral megszórva tálaljuk 🙂

Cseresznyés pite

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!