Most biztosan azt kérdezed mik azok titok. A titkok apró trükkök. Megtudhatod mit kell tenned, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le sütemény aljára, vagy tökéletesen átsüljön a sütemény és ropogós kérget kapjon. De azt is elárulom mit kell tenni, hogy biztosan sok gyümölcs legyen benne.
Lássunk hozzá ehhez a gyorsan elkészíthető cseresznyés pitéhez 🙂
Amire szükséged lesz:
Kb 1 kg cseresznye -> magozd ki
25 dkg liszt -> szitáljuk át
10 dkg vaj -> olvasztva
2 db tojás
20 dkg cukor
2 dl tej
1/2 cs sütőpor
1 db 24×37 cm-es tepsi
A sütőt kapcsold be és melegítsd elő a legmagasabb hőfokra.
A kimagozott cseresznyét lisztezd meg! Ez az első titok :-) Ettől nem fog lesüllyedni a tepsi aljára a gyümölcs 🙂
A tojást, cukrot, vajt keverd össze, majd jöhet a liszt, a sütőpor és végül a tej.
A tepsit vajazd és lisztezd ki.
Majd öntsd bele ezt a folyékony tésztát. Ne ijedj meg, ha csak annyi tésztát kaptál, ami éppen befedi a tepsi alját. Erre szórd rá a lisztezett cseresznyét. Először nagyon soknak fog tűnni, de tedd rá mindet! Ez a második titok 🙂 Ha nem teszed a tésztára ezt a rengeteg gyümölcsöt, akkor sütés közben megemelkedett és a megnövekedett tésztába már elveszik a cseresznye. Nekem most nem volt itthon elég cseresznyém, látszik is az eredményen…
Tegyük a forró sütőbe a tepsit és vegyük le a hőfokot! Ez a harmadik titok 🙂 A cseresznyés pite attól lesz finom, ha a forró sütőbe teszed be, majd kisebb hőfokon sütöd tovább. Kb 20-25 perc alatt kész.
Felszeleteljük és ízlés szerint, akár porcukorral megszórva tálaljuk 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: