Zsugori anyu

Maradék újrahasznosítva

krumplis tésztaÉn személy szerint utálok bármit is kidobni. A család viszont szeretne minden nap, minden étkezésre mást enni, természetesen meleg ételt. Na erre találtam én ki a paprikás krumpli és krumplis tészta (krumplis galuska, ki, hogy ismeri) másnapi és harmadnapi felturbózását, újrahasznosítását.

Gondolom mindenki ismeri a ezeket az ételeket. Finomak, olcsók, gyorsan készen vannak 🙂

Első nap készítsünk paprikás krumplit (dupla adagot). Én így csinálom:

1 fej hagymát meghámozok, és felkockázom. Ezt megdinsztelem kevés olajon, majd félrehúzva sóval, delikáttal és pirospaprikával fűszerezem. felöntöm kevés vízzel, amikor elkezd főni beleteszem a kockázott burgonyát és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ha kész a felét kiveszem megborsozom, hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem. A még meglévő burgonyához kolbászt, virslit adok.

Második nap:

Kifőzöm a tésztát a krumplis tésztához (dupla adagot). Majd az előző napi  burgonya felét felmelegítem és összekeverem a megfőtt tészta felével. Készen is van a krumplis galuska 🙂

Harmadik nap:

A megmaradt burgonyát és megmaradt tésztát összekeverem, zománcozott tepsikbe teszem, megszórom reszelt sajttal és megsütöm. Érdemes magas hőfokon sütni, hogy az alja megpiruljon, hiszen attól lesz igazán finom 🙂

Jó étvágyat!

krumplis tészta

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!