Én személy szerint utálok bármit is kidobni. A család viszont szeretne minden nap, minden étkezésre mást enni, természetesen meleg ételt. Na erre találtam én ki a paprikás krumpli és krumplis tészta (krumplis galuska, ki, hogy ismeri) másnapi és harmadnapi felturbózását, újrahasznosítását.
Gondolom mindenki ismeri a ezeket az ételeket. Finomak, olcsók, gyorsan készen vannak 🙂
Első nap készítsünk paprikás krumplit (dupla adagot). Én így csinálom:
1 fej hagymát meghámozok, és felkockázom. Ezt megdinsztelem kevés olajon, majd félrehúzva sóval, delikáttal és pirospaprikával fűszerezem. felöntöm kevés vízzel, amikor elkezd főni beleteszem a kockázott burgonyát és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ha kész a felét kiveszem megborsozom, hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem. A még meglévő burgonyához kolbászt, virslit adok.
Második nap:
Kifőzöm a tésztát a krumplis tésztához (dupla adagot). Majd az előző napi burgonya felét felmelegítem és összekeverem a megfőtt tészta felével. Készen is van a krumplis galuska 🙂
Harmadik nap:
A megmaradt burgonyát és megmaradt tésztát összekeverem, zománcozott tepsikbe teszem, megszórom reszelt sajttal és megsütöm. Érdemes magas hőfokon sütni, hogy az alja megpiruljon, hiszen attól lesz igazán finom 🙂
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: