Zsugori anyu

Így készíts rakott karfiolt, ha nem eszi az egész család!

Rakott karfiolTe is utálod, hogy válogat a család, nem eszik meg mindenki mindent? Az én családom is válogatós, de nem is akár hogy! De én kitaláltam egy nagyon jó módszert, hogy mindenkinek legyen fogára való étel az asztalon plusz munka nélkül 🙂

A következő recepthez nem fogok mennyiségeket írni. Mindenki döntse el saját maga, hogy miből mennyire van szüksége, hogy a család minden tagja megtalálja a fogára való ételt és mennyiséget 🙂

Először is szükségünk lesz vöröshagymára, darált húsra, pici olajra és fűszerekre. Ezekből főzünk egy finom pörköltet.

Tetszőleges mennyiségű rizst készítünk.

Már kész is az első lehetőség: rizs, pörkölttel.

De ha a darált hús miatt nyafog a csapat, akkor keverjük össze a rizzsel és már készen is van a rizses hús 🙂 De ez a trükk bevethető akár másnap is a “változatos” étkezés kedvéért, mert tudom, hogy sokan nem akarják ugyan azt enni egymás után két nap is.

Ha megvan a rizses húsunk, akkor fogjuk a karfiolt és főzzük  meg. Vigyázzunk nehogy túlfőjön. Vegyük figyelem, hogy a sütőben még puhulni fog!

Én jénaiba készítettem a rakott karfiolt. A jénai belsejét kikentem vékonyan vajjal, majd beszórtam zsemlemorzsával.  Alulra jött egy sor karfiol amit fűszerekkel ízesítek, majd rá a rizses hús, majd ismét karfiol+fűszerek. A tetejére jöhet a tejföl. Én tejföl helyett egy keveréket szoktam használni, ami akár egy tepsi sült húsra is tehető, ha már majdnem kész a hús. A keverék: tejföl+tojás+reszelt sajt összekeverve és kevés delikáttal ízesítve.

Forró sütőben tesszük és addig sütjük még szép színt kap a tetején lévő tejföl vagy mártás.

Rakott karfiol S7306358

Jó étvágyat hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!