A következő recepthez nem fogok mennyiségeket írni. Mindenki döntse el saját maga, hogy miből mennyire van szüksége, hogy a család minden tagja megtalálja a fogára való ételt és mennyiséget 🙂
Először is szükségünk lesz vöröshagymára, darált húsra, pici olajra és fűszerekre. Ezekből főzünk egy finom pörköltet.
Tetszőleges mennyiségű rizst készítünk.
Már kész is az első lehetőség: rizs, pörkölttel.
De ha a darált hús miatt nyafog a csapat, akkor keverjük össze a rizzsel és már készen is van a rizses hús 🙂 De ez a trükk bevethető akár másnap is a “változatos” étkezés kedvéért, mert tudom, hogy sokan nem akarják ugyan azt enni egymás után két nap is.
Ha megvan a rizses húsunk, akkor fogjuk a karfiolt és főzzük meg. Vigyázzunk nehogy túlfőjön. Vegyük figyelem, hogy a sütőben még puhulni fog!
Én jénaiba készítettem a rakott karfiolt. A jénai belsejét kikentem vékonyan vajjal, majd beszórtam zsemlemorzsával. Alulra jött egy sor karfiol amit fűszerekkel ízesítek, majd rá a rizses hús, majd ismét karfiol+fűszerek. A tetejére jöhet a tejföl. Én tejföl helyett egy keveréket szoktam használni, ami akár egy tepsi sült húsra is tehető, ha már majdnem kész a hús. A keverék: tejföl+tojás+reszelt sajt összekeverve és kevés delikáttal ízesítve.
Forró sütőben tesszük és addig sütjük még szép színt kap a tetején lévő tejföl vagy mártás.
Jó étvágyat hozzá!