Zsugori anyu

Nagymama sztrapacskája

SztapacskaKevés ember van, aki nem szereti a sztrapacskát. Viszont rengetegen nem mernek belekezdeni, mert azt gondolják nem tudják elkészíteni. Pedig nem nehéz, csak el kell kezdeni….1/2 kg burgonyát meghámozunk és a hagyományos krumplireszelőn lereszeljük, majd megsózzuk. Hozzáadunk 1 ek vajat, egy egész tojást és annyi lisztet amennyit felvesz. A lisztet kanalanként adagoljuk, nehogy túl sokat tegyünk bele. Lágy masszát kell kapnunk, amit nokedliszaggatóval lobogó sós vízbe szaggatunk és kifőzzük. Vigyázzunk nehogy túlfőjön, de nyers se maradjon. Itt lehet elrontani, hiszen egy félig nyers étel ugyanolyan rossz lehet, mint egy túlfőtt. Ha készen van leszűrjük,

Ízlés szerint ízesíthetjük! Én tehéntúróval és kolozsvári szalonnakockával szeretem, ezért így ízesítettem 🙂

Sztapacska

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszönöm:) én pont a másik oldalaira gondoltam .

  2. Zsugori anyu says: (előzmény @Mária Kiss)

    Kedves Mária!
    Köszönöm kérdésed 🙂
    Sajnos valószínűleg az ország különböző pontjain lakunk, ezért én nem tudom, hogy nálad milyen az almareszelő. De a félreértés elkerülés érdekébe a cikkbe felteszem a reszelő fotóját 🙂 A “hagyományos krumplireszelő” -re rákattintva megjelenik a reszelő fotója 🙂
    Remélem így segítettem 🙂
    További Szép napot!
    Üdv: Niki

  3. Kedves Kálmán!
    Köszönöm hozzászólásod 🙂 Pirított savanyú káposztával szoktam készíteni, nagyon finom.
    Ahhoz, hogy a tészta ne ragadjon össze mindenki másra esküszik 🙂 Te a hideg vízzel való leöblítésre, más pedig az olajra, amit a főzővízbe tesz! 🙂 Tudod: kinek a pap, kinek a papné 😀
    Szép napot Neked!
    Üdv:
    Niki

  4. Kálmán Oravecz says:

    A sztrapacska elkészitése nemzetenként és régiónként változó.Én hasonló képen készitem el. A burgonyát nyersen, nagyon apró lyuku husdarálóval kétszer átdarálom. Mennyiségtől függően teszek hozzá nyer tojást, sót és itt jön az én specialitásom. Kevés fehér borssal megbolonditom, annyi lisztet teszek hozzá, hogy kissé sürü tésztát kapjak. Lobogó forró sósvizben kifőzöm, ha fel jön a tészta a viz tetejére mindig hideg vizbe szedem ki, folyamatosan. Igy lesz szép, hogy ugymondjam pergős a tésztám. Én változatosan szetete: tehénturóval, juhturóval de leginkább finomra rarált piritott káposztával. Próbáld ki, nem bánod meg. Jó étvágyat.

  5. Mária Kiss says:

    Mi a hagyományos reszelő? Alma vagy sajtreszelő oldalán kell?

  6. Molnarne Zsuzsanna Furtner says:

    Ha sztrapacskarol beszelünk, akkor az ott kezdödik, hogy juhturoval fogyasztjuk, különbem marad a turos krumplis nokedli!!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!