Nagymama sztrapacskája
Kevés ember van, aki nem szereti a sztrapacskát. Viszont rengetegen nem mernek belekezdeni, mert azt gondolják nem tudják elkészíteni. Pedig nem nehéz, csak el kell kezdeni….1/2 kg burgonyát meghámozunk és a hagyományos krumplireszelőn lereszeljük, majd megsózzuk. Hozzáadunk 1 ek vajat, egy egész tojást és annyi lisztet amennyit felvesz. A lisztet kanalanként adagoljuk, nehogy túl sokat tegyünk bele. Lágy masszát kell kapnunk, amit nokedliszaggatóval lobogó sós vízbe szaggatunk és kifőzzük. Vigyázzunk nehogy túlfőjön, de nyers se maradjon. Itt lehet elrontani, hiszen egy félig nyers étel ugyanolyan rossz lehet, mint egy túlfőtt. Ha készen van leszűrjük,
Ízlés szerint ízesíthetjük! Én tehéntúróval és kolozsvári szalonnakockával szeretem, ezért így ízesítettem 🙂
Jó étvágyat hozzá!