Zsugori anyu

Nagymama káposztás cinkéje

Cinke pirított káposztávalA cinkét biztosan sokan ismerik, de főleg pirított hagymával kínálva. A mi családunkba ez másképp van, mi savanyú káposztát használunk hozzá.

Egy nagyobb mennyiségű savanyú káposztát kinyomkodok és kevés zsíron elkezdem pirítani. Ahhoz, hogy jól megpirítsuk minimum fél óra kell és kb harmadára, negyedére sül össze a káposzta. Azaz 4 marék savanyú káposztából 1 marék pirított savanyú káposzta lesz 🙂 Ameddig ezt készítjük odatesszük főni a cinkénekvalót:

A burgonyát meghámozzuk, daraboljuk és annyi sós vízben főzzük meg, ami éppen csak ellepi. Amikor megfőtt – az se baj ha szétfőtt – akkor összetörjük a burgonyát. Aki nem ismeri a cinkét, sz most biztosan felteszi a kérdést: nem kell leönteni róla a vizet? Nem, nem kell leszűrni, ez a lényege.

Amikor jól összetörtük a burgonyát, akkor annyi lisztet tegyünk dolgozzunk el benne, hogy elváljon a fazék oldalától a cinkénk!

Én általában eddig jutok el! Ráteszem a pirított káposztát és már eszem is!

Cinke pirított káposztávalDe az eredeti recept alapján a cinkéből két evőkanál segítségével galuskákat kell szaggatni. Ezeket egy tepsi aljába egymás mellé tenni és sütőben megpirítani. Ha kész, akkor megszórni a pirított savanyú káposztával, majd tálalni!

Jó étvágyat hozzá! 🙂

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Vörös Edit says:

    A cinke- sosem hallottam, mint étel, csak mint madár. Viszont a recept a dödölle receptje!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!