Egy nagyobb mennyiségű savanyú káposztát kinyomkodok és kevés zsíron elkezdem pirítani. Ahhoz, hogy jól megpirítsuk minimum fél óra kell és kb harmadára, negyedére sül össze a káposzta. Azaz 4 marék savanyú káposztából 1 marék pirított savanyú káposzta lesz 🙂 Ameddig ezt készítjük odatesszük főni a cinkénekvalót:
A burgonyát meghámozzuk, daraboljuk és annyi sós vízben főzzük meg, ami éppen csak ellepi. Amikor megfőtt – az se baj ha szétfőtt – akkor összetörjük a burgonyát. Aki nem ismeri a cinkét, sz most biztosan felteszi a kérdést: nem kell leönteni róla a vizet? Nem, nem kell leszűrni, ez a lényege.
Amikor jól összetörtük a burgonyát, akkor annyi lisztet tegyünk dolgozzunk el benne, hogy elváljon a fazék oldalától a cinkénk!
Én általában eddig jutok el! Ráteszem a pirított káposztát és már eszem is!
Jó étvágyat hozzá! 🙂