Egy egyszerű étel, minden extra nélkül. Mégis különleges, sose jutna eszünkbe ilyet készíteni! Pedig nagyon finom, ízletes és még a kaprot egyébként nem kedvelők is imádják 🙂
A receptbe a hozzávalókat 4 főre számolva írom. Az a jó a receptben, hogy mi döntjük el, hogy miből mennyit teszünk bele. Készíthetjük több baconnel, ha úgy szeretjük. De ha hirtelen kiderül, hogy vendég érkezik, akkor se essünk kétségbe, mert 1 tojásból is tudunk sok nokedlit készíteni. Maximum nem lesz olyan szép sárga a végeredmény.
Kb 10 dkg bacon nagyon apróra (max 0.5 cm x 0.5cm) kockázunk. Én valójában készen veszem meg, általában 2 x 125g-os kiszerelésben van. Ebből az egyik csomagot használom fel. 1 csomag kaprot nagyon apróra vágok (2-3mm).
1 tojásból nokedlit készítek: összekeverem a tojást, sót, kaprot, lisztet és vizet. Kb 2-3 dl víz kell hozzá és annyi liszt, amitől már nem folyós a massza, de még nem kemény.
Felteszem a vizet forrni a nokedlinek. Egy fazék aljába teszek kevés zsírt és a bacont megpirítom benne. Ha kész várok pár percet, hogy hűljön és belekeverek 1 teáskanálnyi pirospaprikát. Ha a víz forr teszek bele sót (ha szeretnéd tudni miért csak ekkor, akkor itt megtudhatod) és beleszaggatom a nokedlit.
Amikor megfőtt a nokedli, akkor leszűrjük és ráöntjük a pirított baconre. Teszünk hozzá tejfölt (ehhez a mennyiséghez kb 200-250 g kell) és jól összekeverjük.
Onnan tudjuk, hogy jó, ha megfelelően szaftos.
Így frissen nem nagyon fogod érezni a kaprot benne. De másnap, melegítés után intenzívvé válik kapor íze.
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: