A szilveszteri malac hot-dog ötvözi a hagyományos szilveszterkor fogyasztandó éjféli virslit, a malacot, ami kitúrja a jószerencsét az új évben, de mindez új köntösben 🙂
A tésztához 2 dl langyos tejbe 2 kávéskanál cukorral futtassunk fel 2,5 dkg friss élesztőt.
1/2 kg lisztet szitáljunk át, tegyünk bele 1 kávéskanál sót, 1 egész tojást és 5 dkg vajat (70%-os kockavaj) apró kockára vágva.
Tegyük bele a felfuttatott élesztőt és dagasszuk jól be.
Kb 1 órát kelesszük meleg helye.
Kézzel lisztezett deszkán széthúzzuk, és picit lenyomkodjuk és 5 felé vágyjuk.
Letakarva 30 percig kelesztjük.
Egy-egy darabot 3 fele vágunk.
Egy malacka elkészítése:
Egy darab tésztát kézzel kilapítunk.
Egy fél virslit beletekerünk úgy, hogy kb 1,5 cm-re kilógjon a virsli vágott részéből. Amire érdemes figyelni: a tészta hajtása alulra kerüljön 🙂
A kilógott virslirésznél elvékonyítjuk a tésztát.
Egész fekete borsból szemeket készítünk a malacnak, majd kevés tésztából füleket és farkot készítünk, amit tojássárgájával rögzítünk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Megkenjük őket víz+tojássárga egyvelegével.
Egy saslikpálca hegyes végével orrlyukakat készítünk a malacoknak 🙂
Hideg sütőbe tesszük és kis lángon kb 30 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom, bátran ajánlom mindenkinek 🙂