Szilveszteri malac hot-dog

Szilveszterkor mindenki szeretne valami különlegeset alkotni, ami egyszerű, mutatós és jópofa. Persze az se hátrány, ha újdonság is, olyan, amilyet máshol még nem ettek, láttak az érkező vendéget  🙂 Most mutatok egy ilyen receptet Neked 🙂

A szilveszteri malac hot-dog ötvözi a hagyományos szilveszterkor fogyasztandó éjféli virslit,  a malacot, ami kitúrja a jószerencsét az új évben, de mindez új köntösben 🙂

A tésztához 2 dl langyos tejbe 2 kávéskanál cukorral futtassunk fel 2,5 dkg friss élesztőt.

 1/2 kg lisztet szitáljunk át, tegyünk bele 1 kávéskanál sót, 1 egész tojást és 5 dkg vajat (70%-os kockavaj) apró kockára vágva.

Tegyük bele a felfuttatott élesztőt és dagasszuk jól be.

Kb 1 órát kelesszük meleg helye.

Kézzel lisztezett deszkán széthúzzuk, és picit lenyomkodjuk és 5 felé vágyjuk.

Letakarva 30 percig kelesztjük.

Egy-egy darabot 3 fele vágunk.

Egy malacka elkészítése:

Egy darab tésztát kézzel kilapítunk.

Egy fél virslit beletekerünk úgy, hogy kb 1,5 cm-re kilógjon a virsli vágott részéből. Amire érdemes figyelni: a tészta hajtása alulra kerüljön  🙂

A kilógott virslirésznél elvékonyítjuk a tésztát.

Egész fekete borsból szemeket készítünk a malacnak, majd kevés tésztából füleket és farkot készítünk, amit tojássárgájával rögzítünk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

Megkenjük őket víz+tojássárga egyvelegével.

Egy saslikpálca hegyes végével orrlyukakat készítünk a malacoknak 🙂

Hideg sütőbe tesszük és kis lángon kb 30 perc alatt készre sütjük.

Nagyon finom, bátran ajánlom mindenkinek 🙂

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »