Egy üveg magozott meggybefőttet leszűrtem. A leve jó lesz szörpnek, a meggyszemeket pedig lisztbe forgattam meg. Erre azért van szükség, hogy a meggyszemek sütés közbe ne süllyedjenek le a tepsi aljára. A sütőt bekapcsoltam a legmagasabb fokozatra (kb 250 fok).
25 dkg lisztet, 20 dkg cukrot (elég 15 dkg is, ha nem vagy túl édesszájú), 1/2 cs sütőport és két tojást egy tálba tettem.
Elkezdem kézi habverővel összekeverni, közben hozzáöntöttem 2 dl tejet, aztán 10 dkg olvasztott margarint (70%-os legyen). Ezzel is jól összedolgoztam.
Az egész összekeverés kézi erővel max 2 percet vesz igénybe, így nem érdemes gépet használni.
Egy tepsit kivajaztam. majd kiliszteztem.
A tészta felét foltokba a tepsibe tettem.
A másik felébe tettem 1 ek kakaóport. és a maradék helyet kitöltöttem vele a tepsibe.
Megszórtam a meggyszemekkel.
Betettem a sütőbe, amit ekkor levettem kb 180 fokra. 25 perc alatt készre sütöttem.
Fahájas porcukorral megszórva tálaltam 🙂
Nagyon finom lett. Az hogy másnap milyen nem tudom megmondani, ugyanis mind elfogyott 1 órán belül 🙂