Fiam nagyon szereti az epret. Viszont a piacokon, zöldségeseknél csak május végétől 2-3 héten át kapható, nem is túl olcsón. Nagymamánál a kertben viszont van olyan fajta eper, ami tavasztól őszig terem fólia és egyéb trükk nélkül! ... Tovább »
Ezt tedd, ha bérházban laksz és tavasztól őszig szeretnél epret enni!
Fiam nagyon szereti az epret. Viszont a piacokon, zöldségeseknél csak május végétől 2-3 héten át kapható, nem is túl olcsón. Nagymamánál a kertben viszont van olyan fajta eper, ami tavasztól őszig terem fólia és egyéb trükk nélkül! ... Tovább »
Tegnap este megkérdeztem pici fiamat: süssünk egy pizzát vacsorára? Erre ő azt felelte: inkább sütit süssünk 🙂 Így szétnéztem mi van itthon: szinte semmi. Ráadásul fáradt voltam, nem volt kedvem semmihez. Először csak sütinek indult, végül torta lett belőle 🙂 15 perc alatt elkészült és 15 perc alatt el is fogyott 🙂 ...
Az ünnepek után eltelt egy kis idő és újra vágyat éreztem valami finom sütire. Éjszakára ez a vágy annyira erős lett, hogy alvás helyett is csak az édességen járt az eszem. Így született meg ennek a finom meggyes sütinek a receptje, amit másnap el is készítettem és most megosztok Veletek 🙂...
Szilveszterkor mindenki szeretne valami különlegeset alkotni, ami egyszerű, mutatós és jópofa. Persze az se hátrány, ha újdonság is, olyan, amilyet máshol még nem ettek, láttak az érkező vendéget 🙂 Most mutatok egy ilyen receptet Neked 🙂...
Próbáltál már habcsókot készíteni, de még sose sikerült? Én elárulom Neked, hogy miért nem! Zsugorianyu ismeri a titkot és most megosztja Veled 🙂...
Egy egyszerű étel, minden extra nélkül. Mégis különleges, sose jutna eszünkbe ilyet készíteni! Pedig nagyon finom, ízletes és még a kaprot egyébként nem kedvelők is imádják 🙂...
Érzed a szádban nagymama linzerének az ízét? Ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy újra a kezedbe tartsd, beleharapj… és szeretnéd ezt az ízt megmutatni gyerekeidnek, hogy ők is átélhessék azt a csodát, amit Te átéltél gyerekkorodban?...
A cinkét biztosan sokan ismerik, de főleg pirított hagymával kínálva. A mi családunkba ez másképp van, mi savanyú káposztát használunk hozzá....
Kevés ember van, aki nem szereti a sztrapacskát. Viszont rengetegen nem mernek belekezdeni, mert azt gondolják nem tudják elkészíteni. Pedig nem nehéz, csak el kell kezdeni…....
Nagyanyáink, dédanyáink még teljesen másként sütöttek, főztek. Nem voltak modern gépeik késszel készítettek mindent. Talán a lángosuknak is ez a titka, hogy kézzel dagasztották? Nem hinném. Szerintem mi fiatal generáció egyszerűen módosítottunk a recepten egy két dolgot, így elveszett a régi íz....