Zsugori anyu

Szilveszteri malac hot-dog

Szilveszteri malac hot-dogSzilveszterkor mindenki szeretne valami különlegeset alkotni, ami egyszerű, mutatós és jópofa. Persze az se hátrány, ha újdonság is, olyan, amilyet máshol még nem ettek, láttak az érkező vendéget  🙂 Most mutatok egy ilyen receptet Neked 🙂

A szilveszteri malac hot-dog ötvözi a hagyományos szilveszterkor fogyasztandó éjféli virslit,  a malacot, ami kitúrja a jószerencsét az új évben, de mindez új köntösben 🙂

A tésztához 2 dl langyos tejbe 2 kávéskanál cukorral futtassunk fel 2,5 dkg friss élesztőt.

 1/2 kg lisztet szitáljunk át, tegyünk bele 1 kávéskanál sót, 1 egész tojást és 5 dkg vajat (70%-os kockavaj) apró kockára vágva.

Szilveszteri malac hot-dog

Tegyük bele a felfuttatott élesztőt és dagasszuk jól be.

Szilveszteri malac hot-dog

Kb 1 órát kelesszük meleg helye.

Szilveszteri malac hot-dog

Kézzel lisztezett deszkán széthúzzuk, és picit lenyomkodjuk és 5 felé vágyjuk.

Szilveszteri malac hot-dog

 

Letakarva 30 percig kelesztjük.

Szilveszteri malac hot-dog

Egy-egy darabot 3 fele vágunk.

Szilveszteri malac hot-dog

Egy malacka elkészítése:

Egy darab tésztát kézzel kilapítunk.

Szilveszteri malac hot-dog

Egy fél virslit beletekerünk úgy, hogy kb 1,5 cm-re kilógjon a virsli vágott részéből. Amire érdemes figyelni: a tészta hajtása alulra kerüljön  🙂

A kilógott virslirésznél elvékonyítjuk a tésztát.

Szilveszteri malac hot-dog

Egész fekete borsból szemeket készítünk a malacnak, majd kevés tésztából füleket és farkot készítünk, amit tojássárgájával rögzítünk.

Szilveszteri malac hot-dog

Szilveszteri malac hot-dog

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

Szilveszteri malac hot-dog

 

Megkenjük őket víz+tojássárga egyvelegével.

Szilveszteri malac hot-dog

Egy saslikpálca hegyes végével orrlyukakat készítünk a malacoknak 🙂

Szilveszteri malac hot-dog

Hideg sütőbe tesszük és kis lángon kb 30 perc alatt készre sütjük.

Szilveszteri malac hot-dog

Nagyon finom, bátran ajánlom mindenkinek 🙂

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Málay Tímea says:

    Szia. Só nem kell a tésztába? köszi

  2. Ernst-Mikó Rita says:

    Szia,köszönöm szépen a receptet,nagyon finom volt,én orsótésztát tettem farkának!Üdv.:Rita

  3. Nagy Ferenc Kelemen Kriszta says:

    köszi szépen a választ, holnap szeretném megsütni, remélem sikerül 🙂 szép estét!

  4. Szia! Azért tedd hideg sütőbe, hogy még egy kicsit kelni tudjon a tészta, miközben melegszik a sütő. Ezt persze csak az első adagnál tudod megcsinálni. Viszont mire kisül az első tepsi malac hot-dog, addig van ideje még kelni a kint várakozóknak 🙂 A kis láng olyan 180-200 fok, ami azért szükséges, hogy legyen ideje a tészta belsejének is átsülnie 🙂 Szép napot Neked 🙂

  5. Nagy Ferenc Kelemen Kriszta says:

    Szia, miért kell hideg sütőben sütni és a kisláng az kb. 150 fok? köszi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!