Szilveszterkor mindenki szeretne valami különlegeset alkotni, ami egyszerű, mutatós és jópofa. Persze az se hátrány, ha újdonság is, olyan, amilyet máshol még nem ettek, láttak az érkező vendéget 🙂 Most mutatok egy ilyen receptet Neked 🙂
A szilveszteri malac hot-dog ötvözi a hagyományos szilveszterkor fogyasztandó éjféli virslit, a malacot, ami kitúrja a jószerencsét az új évben, de mindez új köntösben 🙂
A tésztához 2 dl langyos tejbe 2 kávéskanál cukorral futtassunk fel 2,5 dkg friss élesztőt.
1/2 kg lisztet szitáljunk át, tegyünk bele 1 kávéskanál sót, 1 egész tojást és 5 dkg vajat (70%-os kockavaj) apró kockára vágva.
Tegyük bele a felfuttatott élesztőt és dagasszuk jól be.
Kb 1 órát kelesszük meleg helye.
Kézzel lisztezett deszkán széthúzzuk, és picit lenyomkodjuk és 5 felé vágyjuk.
Letakarva 30 percig kelesztjük.
Egy-egy darabot 3 fele vágunk.
Egy malacka elkészítése:
Egy darab tésztát kézzel kilapítunk.
Egy fél virslit beletekerünk úgy, hogy kb 1,5 cm-re kilógjon a virsli vágott részéből. Amire érdemes figyelni: a tészta hajtása alulra kerüljön 🙂
A kilógott virslirésznél elvékonyítjuk a tésztát.
Egész fekete borsból szemeket készítünk a malacnak, majd kevés tésztából füleket és farkot készítünk, amit tojássárgájával rögzítünk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Megkenjük őket víz+tojássárga egyvelegével.
Egy saslikpálca hegyes végével orrlyukakat készítünk a malacoknak 🙂
Hideg sütőbe tesszük és kis lángon kb 30 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom, bátran ajánlom mindenkinek 🙂
Szia. Só nem kell a tésztába? köszi
Szia,köszönöm szépen a receptet,nagyon finom volt,én orsótésztát tettem farkának!Üdv.:Rita
köszi szépen a választ, holnap szeretném megsütni, remélem sikerül 🙂 szép estét!
Szia! Azért tedd hideg sütőbe, hogy még egy kicsit kelni tudjon a tészta, miközben melegszik a sütő. Ezt persze csak az első adagnál tudod megcsinálni. Viszont mire kisül az első tepsi malac hot-dog, addig van ideje még kelni a kint várakozóknak 🙂 A kis láng olyan 180-200 fok, ami azért szükséges, hogy legyen ideje a tészta belsejének is átsülnie 🙂 Szép napot Neked 🙂
Szia, miért kell hideg sütőben sütni és a kisláng az kb. 150 fok? köszi